Ajankohtaista

Tarjoamme nuohouksia myös Joroisissa, Rantasalmella ja Juvalla 1.7.2019 alkaen.

Nuohouspiirit poistuvat myös Etelä-Savon alueella siirtymäajan umpeuduttua 30.6.2019, joten jatkossa meidät voi tilata myös Joroisiin, Rantasalmelle ja Juvalle.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous nuohouksesta. Juttele myös naapureiden kanssa ja tilatkaa nuohous kimpassa!

Nuohous vapautuu valtakunnallisesti kilpailulle 1.1.2019

Nuohouspalvelujen järjestämistä koskeva pelastuslain muutos hyväksyttiin eduskunnassa 5.12.2018. Muutos astuu voimaan 1.1.2019.

Lakimuutoksessa pelastuslaitoksilta poistuu velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan, mikä tarkoittaa käytännössä piirinuohousrajojen poistumista. Vuoden 2019 alusta koko maassa siirrytään yhdenmukaisesti nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan.

Nuohouspalveluja saa jatkossakin tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Rakennuksen omistajan ja haltijan velvoite huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta säilyy entisenä, samoin nuohouksen määrävälit.

Rakennuksen omistajan tai haltijan tulee siis itse aktiivisesti tilata nuohous kiinteistölleen, huolehtia säännöllisestä nuohouksen suorittamisesta ja siitä, että nuohouksen suorittajalla on nuohoojan ammattitutkinto.

Vakituisten asuntojen tulisijoissa nuohous on tehtävä vuosittain, vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein.

NokiSetti lomailee 28.11.-6.12.

7kk työrupeaman tullessa täyteen on aika antaa hieman aikaa myös perheelle. Jäämme siis lomalle keskiviikkona 28.11. ja palaamme töihin taas itsenäisyyspäivän jälkeen.

Kalentereissa on vielä vapaita aikoja ennen taukoa joten soita ja varaa aika nuohoukselle (puh. 050 3630323 / 040 5459962) tai jätä yhteydenottopyyntö sivujemme kautta!

Varkauden piirinuohooja Usko Rantala jää eläkkeelle 31.7.2018

Usko Rantalan siirtyessä viettämään eläkepäiviään, yrityksemme Nuohouspalvelu NokiSet Oy jatkaa lakisääteisten nuohouspalvelujen tarjoamista Varkaudessa Rantalan nuohouspiirissä 1.8.2018 alkaen.

Piiriin kuuluvat kaupunginosat ovat Lehtoniemi, Käpykangas, Könönpelto, Puurtila, Kuoppakangas, Päiviönsaari, Kommila, Taipale, Repokangas, Häyrilä, Kaura-aho, Luttila, Hasinmäki, Pussilanjoki, Taulumäki, Savonmäki, Akonlahti ja Kosulanniemi.

Nuohooja Markkaset
NokiSetin Anne ja Jani. Kuva: Markus Puolakanaho / Warkauden Lehti

Pyrimme jatkamaan piirinuohousjärjestelmästä tuttua nuohouskierrosta eli kierrämme tarjoamassa nuohousta tietyissä osissa kaupunkia aina tiettyyn aikaan vuodesta. Jos asiakas ei ole kotona käytyämme ovella tavoittelemassa, jätämme yhteydenottopyynnön postilaatikkoon. Toivomme yhteydenottoa mahdollisimman pian, jolloin vielä kierrämme alueella. Järjestelmä helpottaa sekä nuohoojan työtä että kiinteistön omistajan muistamista siitä milloin edellinen vuosinuohous on suoritettu.

Perimmäisenä ajatuksenamme on asiakaslähtöisyys joten pyrimme joustamaan nuohousaikaa sovittaessa asiakkaan toiveiden ja aikataulujen mukaan. Toivomme myös asiakkaalta ymmärrystä siihen että nuohousaikoja ei voi sopia minuutintarkasti, harvoin edes puolentunnin tarkkuudella. Syksy ja toisaalta myös kevät ovat nuohoojan kiireisintä aikaa, mutta nuohouksia pitäisi päästä tekemään läpi vuoden myös keskellä synkintä talvea tai helteisintä kesää.

Palveluihimme kuuluvat tulisijojen ja savuhormien nuohoukset sekä lämmityskattiloiden puhdistamiset. Tarkistamme nuohouksen yhteydessä hormien sekä tulisijojen kunnon siltä osin mitä silmämääräisesti havaittavissa on.

Käytössämme oleva nuohoustaksa perustuu pelastuslaitoksen määräämään yksikköhintaan vielä niin kauan kun piirinuohousjärjestelmä on voimassa. Edullisimmillaan nuohouslasku Pohjois-Savon alueella on 42,41 euroa (yhden hormin ja tulisijan kohteet). Lisää hinnoittelusta voit lukea täältä. Nuohouksen voi maksaa meille joko kortilla (Debit/Credit) tai käteisellä.

 

1. Toukokuuta – Kansainvälinen nuohoojan päivä

Tiesitkö, että Vappupäivä tunnetaan maailmalla myös Chimney Sweep’s Dayna eli Nuohoojan päivänä?

Ennen kuin lakipykälät saatiin koskemaan nuohoojien ammattikuntaa 1840-luvulla, oli hyvin tavallista nähdä katoilla pieniä lapsia. Nuorimmat nokipojat -ja tytöt saattoivat olla vasta kuuden vanhoja. Lapsethan mahtuivat hormistoihin ja vaakakanaaleihin paremmin kuin aikuiset miehet.

chimney-sweep-holiday-may-1st
Pieni nokipoika piipulla. Kuva lainattu netistä.

Elämä tuohon aikaan oli täynnä työntekoa mutta oli kuitenkin yksi päivä vuodessa jolloin ei piipunnokkaan tarvinnut kiivetä – 1. toukokuuta. Vappupäivänä joka vuosi niin pienet kuin isommatkin nuohoojat matkustivat lähikyliin tanssimaan ja juhlimaan vuoden ainutta vapaapäiväänsä.

Vielä tänäkin päivänä Vappupäivää juhlitaan maailmalla Nuohoojan vapaapäivänä.

Aivan loistava päivä siis aloittaa taival nuohoojayrittäjinä 😄 Iloista Vappua ja Nuohoojan päivää kaikille!

Screenshot_20180501-144907__01