Ajankohtaista

Toimintaohjeistus päivittynyt 14.5.2020

Viranomaisten antama korona-ajan toimintaohjeistus nuohouksesta on päivittynyt 14.5.2020 eikä nuohouksia enää suositella siirrettävän määrittämättömäksi ajaksi eteenpäin.

Teemme nuohouksia siis myös korona-aikana erityistä huomiota hygieniaan ja hengityssuojainten käyttöön kiinnittäen! Lisäksi teemme nuohouskäynnin kontaktittomasti, eli pyydämme asiakasta olemaan eri tilassa/ulkona työn suorittamisen ajan. Laskun lähetämme postilla/sähköisesti.

Nyt on hyvä hetki tilata nuohous ennen syksyä ja nuohouksien ruuhka-aikaa!

Päivitetty tiedote nuohouksista koronavirus aikana

Sisäministeriön 31.3.2020 antamasta suosituksesta sekä Nuohousalan keskusliiton antamasta ohjeistuksesta jätämme aktiivisen nuohoustoiminnan tauolle toistaiseksi.

⚠️ Teemme vain välttämättömimmät nuohoukset, mutta tällöin noudatamme kontaktitonta palvelumallia, eli asiakas on nuohouksen ajan muissa tiloissa/ulkona. Lisäksi huolehdimme tehostetusta hygieniasta kuten tähänkin asti! ⚠️

Turvallista kevättä, positiivisia ajatuksia ja ennen kaikkea pysytään terveenä! 🌞

Nuohoukset korona-epidemian aikana

Alkaako vuosinuohous olemaan ajankohtainen, mutta epäröit tilata nuohoojan kotiisi korona-tilanteen takia?

Me jatkamme nuohouksia normaalisti, erityistä tarkkuutta kiinnittäen suojakäsineiden sekä hengityssuojainten (joita käytämme työssämme normaalistikin) käyttöön. Maksupäätettä desinfioimme asiakkaiden välillä, mutta esimerkiksi pankkisiirto on erittäin hyvä maksuvaihtoehto tällä hetkellä. Emme myöskään tule töihin flunssaisena! Ikäihmisten (+70v.) luona käymme vain erityistilanteessa, esim. Jos uuni ei vedä.

Joten jos itse olet terve etkä ole ollut ulkomaan matkoilla viimeisen kahden viikon aikana, niin nyt on hyvä hetki hoitaa vuosinuohous kuntoon!

Soittamalla 0503630323 tai viestillä saat yhteyden! 😊

Tarjoamme nuohouksia myös Joroisissa, Rantasalmella ja Juvalla 1.7.2019 alkaen.

Nuohouspiirit poistuvat myös Etelä-Savon alueella siirtymäajan umpeuduttua 30.6.2019, joten jatkossa meidät voi tilata myös Joroisiin, Rantasalmelle ja Juvalle.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous nuohouksesta. Juttele myös naapureiden kanssa ja tilatkaa nuohous kimpassa!

Nuohous vapautuu valtakunnallisesti kilpailulle 1.1.2019

Nuohouspalvelujen järjestämistä koskeva pelastuslain muutos hyväksyttiin eduskunnassa 5.12.2018. Muutos astuu voimaan 1.1.2019.

Lakimuutoksessa pelastuslaitoksilta poistuu velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan, mikä tarkoittaa käytännössä piirinuohousrajojen poistumista. Vuoden 2019 alusta koko maassa siirrytään yhdenmukaisesti nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan.

Nuohouspalveluja saa jatkossakin tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Rakennuksen omistajan ja haltijan velvoite huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta säilyy entisenä, samoin nuohouksen määrävälit.

Rakennuksen omistajan tai haltijan tulee siis itse aktiivisesti tilata nuohous kiinteistölleen, huolehtia säännöllisestä nuohouksen suorittamisesta ja siitä, että nuohouksen suorittajalla on nuohoojan ammattitutkinto.

Vakituisten asuntojen tulisijoissa nuohous on tehtävä vuosittain, vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein.