Nuohous vapautuu valtakunnallisesti kilpailulle 1.1.2019

Nuohouspalvelujen järjestämistä koskeva pelastuslain muutos hyväksyttiin eduskunnassa 5.12.2018. Muutos astuu voimaan 1.1.2019.

Lakimuutoksessa pelastuslaitoksilta poistuu velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan, mikä tarkoittaa käytännössä piirinuohousrajojen poistumista. Vuoden 2019 alusta koko maassa siirrytään yhdenmukaisesti nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan.

Nuohouspalveluja saa jatkossakin tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Rakennuksen omistajan ja haltijan velvoite huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta säilyy entisenä, samoin nuohouksen määrävälit.

Rakennuksen omistajan tai haltijan tulee siis itse aktiivisesti tilata nuohous kiinteistölleen, huolehtia säännöllisestä nuohouksen suorittamisesta ja siitä, että nuohouksen suorittajalla on nuohoojan ammattitutkinto.

Vakituisten asuntojen tulisijoissa nuohous on tehtävä vuosittain, vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: